LEROY JONES (NEW ORLEANS/USA) & JOHN DEFFERARY (UK) & MARYLAND JAZZ BAND


Door Burgundy street jazz club, Maandagavond 24 oktober 2011

Op maandagavond 24 oktober a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son de markante jazz trompettist Leroy Jones uit New Orleans (USA) op samen met de bekende klarinettist John Defferary (UK) als gastsolisten van de Maryland Jazz Band uit Keulen (BRD). Liefhebbers van traditionele New Orleans jazz met een hedendaagse sound kunnen rekenen op en genieten van een avondvullend programma van een hoog muzikaal niveau.

LEROY JONES
Leroy Jones (1958) wordt in New Orleans beschouwd als een jazz trompettist van de jongere generatie. Hij begon op 10-jarige leeftijd met trompet spelen en op zijn 13e was hij al bandleider van de Fairview Baptist Church Marching Band en later van de Hurricane Brass band. In 1975 verliet hij dit orkest om tot 1991 te spelen in het Leroy Jones Quintet samen met o.a. Eddie Vinson en Della Reese. Hierna trad hij toe tot de Big Band van Harry Connick Jr. Sinds 2004 treedt hij daarnaast ook nog op met de Preservation Hall Band Jazz band in de "Big Easy". In Europa is Leroy een graag geziene gast-solist. Zo trad hij in 2007 samen met Lilian Boutté op tijdens het vermaarde jazz festival te Ascona (CH).

JOHN DEFFERARY
John Defferary is een gerenommeerde Europese klarinatist, die gespeeld heeft in bekende orkesten, zoals het Trevor Richards New Orleans Trio, de Chris Barber Jazz & Blues Band, de Papa Bue's Viking Jazz Band, de Barry Martyn Band etc. Thans doet hij mee met de herfst-tournee van de Maryland JB.

MARYLAND JAZZ BAND
Bezetting:
Leroy Jones, trompet & zang (gastsolist)
John Defferary, klarinet & saxen (gastsolist)
Gerhard "Doggy" Hund, trombone (leider)
Joris de Cock, trompet & zang
Georg "Schroeder" Derks, piano
Hans-Martin "Büli" Schöning, banjo & gitaar
Markus "Benny" Daniels, stringbas
Reinhard Küpper, slagwerk

Volgende pagina