Maandag 24 November 2014 (Aanvang 20:30 uur)

De Frans Billet Band


Op maandagavond 24 november a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son de Frans Billet Band, onder het motto (ter herdenking van onze jazzvrienden) op. Wij willen door dit concert de jazzvrienden bedanken voor alle steun die wij van hun in de loop der jaren hebben mogen ontvangen. Deze naam mogen wij gebruiken van Gien Billet Peeters de weduwe Van Frans Billet. Zoals in de cultuur en muziek van New Orleans gebruikelijk hopen wij U allen op deze avond te mogen begroeten om dit unieke sociale gebeuren mee te maken. Ook word nog stilgestaan bij het overlijden van Mr. Acker Bilk. Bezetting: F. de Jong: Trompet J. v. Pelt: Trombone & Zang K. de Jong: Klarinet & Sax & Zang Wouter Nouwens: Dobro & Banjo E. v. Pelt: Piano & Zang A. v. Beerendonk: Bas O. de Bruyn: Batterie (en speciale gast) J. V. Gaalen: Klarinet


Maandag 03 November 2014 (Aanvang 20:30 uur)

Thomas L'Etienne & His New Orleans Friends


Op maandagavond 3 november a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son Thomas L'Etienne & His New Orleans Friends op. Bezetting is als volgt: Thomas L'Etienne: Clarinet, sax & vocals (Hamburg). Één van de belangrijkste Europese rietblazers in de N.O. muziek. Bart Brouwer: Trombone & vocals (Maastricht). Emile van Pelt: Piano & vocals (Hilversum). Ad van Beerendonk: Bass (Helmond). Jérôme Cardynaals: Drums (Maastricht). Deze band zal een gevarieerd programma brengen met bekende stukken afgewisseld met zelden gehoorde stukken, uitstapjes naar Caribische en Braziliaanse nummers worden niet geschuwd. Hopelijk mogen we velen van jullie op deze bijzondere avond verwelkomen. Jazzy groeten, AD.


Maandag 13 Oktober 2014 (Aanvang 20:30 uur)

Trio Frank Roberscheuten Three Wise Men


Op maandagavond 13 oktober a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son het Trio Frank Roberscheuten onder de naam "Three Wise Men" op. Ik wil u attent maken op een bijzonder en eenmalig concert in Nederland. Het Trio bestaat uit Frank Roberscheuten (rieten), Rossano Sportiello (piano) en Martin Breinschmid (drums). Hopelijk mogen we velen van jullie op deze bijzondere avond en dit unieke concert verwelkomen. Graag tot ziens in Son. Frank Roberscheuten (Nederland) Een van de meest getalenteerde rietblazers van Europa. Studeerde op het Haags en Tilburg’s conservatorium. Rossano Sportiello (Italië) Hoort bij de top jazzpianisten in de wereld. Studeerde aan het conservatorium te Milaan. Martin Breinschmid (Oostenrijk) Martin is een drummer in de Gene Krupa stijl. Studeerde aan het conservatorium te Wenen.


Maandag 09 Juni 2014 (Aanvang 20:00 uur)

Ray Skjelbred & Trio Of A Million Dreams


Op maandagavond 9 juni a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son Ray Skjelbred & Trio Of A Million Dreams op, een eenmalig topconcert. Ondanks zijn Scandinavische naam komt hij uit Washington, USA. Deze allround pianist speelde in zijn lange carrière met grootheden als Turk Murphy, Jim Goodwin, Rob Mielke, Jeff Hamilton en Bill Napier. Hij begeleidde ook de zangeressen Barbara Dane, Rebecca Kilgore, Pat Yankee en zelfs de legendarische blues zangeres uit de jaren 20 Victoria Spivey. Hij was in Europa voor het Edinburgh Jazz Festival en natuurlijk ook in Breda, heel wat jaren geleden . Op dit moment speelt hij in zijn eigen Jazz Clubs en met de Frisco Jazzband van Bob Schulz. Hij heeft een enorm repertoire, ook met jazznummers die bijna vergeten zijn, en zijn swingende spel doet denken aan dat van Earl Hines en Jess Stacy. Speciaal voor deze avond maakt Ray echter een selectie van New Orleans nummers uit honderd jaar City Of A Million Dreams, Ray Skjelbred met het Trio Of A Million Dreans: het enige concert in Nederland in deze samenstelling:Ad van Beerendonk contrabas, Joep Peeters drums en Frank Roberscheuten saxen en klarinet.
Bezoek website


Maandag 26 Mei 2014 (Aanvang 20:30 uur)

Dave Blenkhorn and Malo Mazurié Quintet


Op maandagavond 26 mei a.s. treedt in Café-Restaurant "De Zwaan" te Son het Dave Blenkhorn and Malo Mazurié kwintet op, een top formatie in het Classic Jazz Idioom! Gitarist Dave Blenkhorn is een geboren en getogen Australiër, maar woont sinds enkele jaren met zijn gezin in Bordeaux. Dave is een veel gevraagde muzikant en deelde podia met o.a. Scott Hamilton, John Fadis, Warren Vaché en Evan Christopher. Naast zijn virtuoze gitaarsspel is hij ook een heel plezierige zanger. Malo Mazurié is pas 22 jaar jong, maar speelt trompet als de beste. Hij beheerst een zeer uitgebreid repertoire en speelt de stijl van Bix Beiderbecke net zo gemakkelijk als die van Chet Baker. Op deze avond zullen zowel traditionele nummers uit New Orleans voorbij komen, als stukken uit het repertoire van Louis Armstrong en Roy Eldridge. In de ritme sectie vinden we 2 sterke mannen van Pink Turtle terug. Bassist Laurent Vanhee en drummer Didier Ottaviani , die tevens de CD van dit kwintet heeft opgenomen. Aan de piano de enige Nederlander van dit gezelschap, de bekende Harry Kanters uit Breda. Harry heeft al van veel internationale bezettingen deel uitgemaakt en is net als Dave een vaste gast op het jaarlijkse Ascona Jazz Festival.


Maandag 23 April 2012 (Aanvang 20:30 uur)

Europese Top New Orleans Jazz uit Zweden


The Second Line Jazz Band (SW)
Bezoek website


Maandag 26 Maart 2012 (Aanvang 20:30 uur)

Van Gent naar Brasov en terug


Norbert Detaye (B) & Pierre Claessens (B) & New Orleans Band Viva la Vida (B, UK & NL)
Bezoek website


Maandag 29 December 2011 (Aanvang 20:30 uur)

Van Revival tot Preservation hall


Sammy Rimington (UK) & Fondy Riverside Bullet Band (B & NL)
Bezoek website


Maandag 29 November 2011 (Aanvang 20:30 uur)

THOMAS L ETIENNE & FRIENDS


Op maandagavond 28 november a.s. treden in de Café-Restaurant "De Zwaan" te Son de Duitse rietblazer Thomas L'Etienne & Friends op. Deze speciale internationale gelegenheidsformatie staat garant voor een avondje vol traditionele New Orleans jazz, waarbij ook ruimschoots aandacht wordt besteed aan o.a. de gospel, swing, rhythm & blues, Caribische muziek etc. Laat dit concert niet aan Uw muzikale neus voorbij gaan! THOMAS L' ETIENNE Klarinettist/saxofonist/zanger Thomas L' Etienne (1956, Hamburg) is een fantastische rietblazer, zanger en entertainer van wereldformaat. In 1971 richtte hij samen met trompettist Norbert Susemihl de "Papa Tom's Lamentation Jazz Band" op, een succesvolle New Orleans formatie, waarvan hij tot 1982 deel uitmaakte. Na deze periode was hij geregeld te vinden in New Orleans waar hij optrad met grootheden als Kid Thomas, Louis Nelson, Jeanette Kimball, Emanuel Sayels en Frank Fields. Hij werd uitgenodigd om mee te spelen met de "Lillian Boutté's New Orleans Band", waarvan hij de muzikale leider en arrangeur werd. Met deze band maakte hij veel internationale tournees. Thomas l' Etienne heeft op praktisch ieder festival en in iedere bekende jazzclub ter wereld gespeeld. Kortom een muzikant van wereldformaat. MUZIKANTEN Thomas L' Etienne (BRD), klarinet, saxen & zang "HP" Schuller (BRD), piano & zang Ad van Beerendonk (NL), contrabas Frederik van den Berghe (B), slagwerk


Maandag 24 Oktober 2011 (Aanvang 20:30 uur)

Hedendaagse New Orleans sound


Leroy Jones (USA) & Johm Defferary (UK/BRD) & Maryland Jazz Band, Keulen (BRD)
Bezoek website


Maandag 26 September 2011 (Aanvang 20:30 uur)

Billie Holiday Songbook


Elaine Mckeown & The Swingmasters (Ierland/België)
Bezoek website


Maandag 09 April 2007 (Aanvang 20:00 uur)

26e Jazzin'Around


't Ginneken te Breda - Met medewerking van 12 Oude Stijl Orkesten